Kaatsen.nl

Aanmelden Lanenkaatsen kan vanaf volgende week
Door admin - datum: 2017-04-14 01:06:10

Het voorjaar is begonnen en de kaatskriebels beginnen al weer te komen. Over twee maanden dan is het al weer zover, de start van de 68e editie van het Lanenkaatsen van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni. Het comité is al weer druk met de voorbereidingen aan de gang.

In het begin van het jaar ligt de nadruk op het contact leggen met onze trouwe sponsors, groot en klein. We zijn ook erg verheugd met onze nieuwe sponsors die het Lanenkaatsen dit jaar rijker is geworden. Door alle sponsoring in de vorm van een financiële of materiele bijdragen kunnen we dit prachtige evenement ieder jaar weer organiseren.

Mocht je hier ook aan bij willen dragen stuur dan een mail naar sponsoring@lanenkaatsen.nl of neem telefonisch contact met ons op, dan kunnen we je van de nodige informatie voorzien.

Lanenkaatsen groeit
Ondanks de geweldige editie van vorig jaar met ruim 300 deelnemers zijn er in de evaluatie van vorig jaar weer voldoende verbeterpunten aan de orde gekomen, waar het comité mee aan de slag is gegaan. We onderzoeken concreet de mogelijkheden van groei. We hebben de laatste edities een toename gezien van het aantal deelnemers tot boven de 300 en we dienen er rekening mee te houden dat dit aantal ook nog wel eens hoger kan uitpakken in de nabije toekomst. Op het moment dat we tegenslag kennen met het weer of wanneer we veel langdurige partijen hebben door de week, dan kan de wedstrijdleiding in de knel komen met het afwerken van het programma. Vorig jaar ontkwamen we niet aan het feit dat er halve finales gespeeld moesten worden op de vrijdag avond, wat overigens een prima optie was. We willen onze deelnemers waar voor hun geld geven, zodat men in iedere geval 6 eersten heeft om een partij te winnen. Andere minder wenselijke opties zijn starten op zondag of eindigen op zaterdag of dagelijks al om 18:00 uur te beginnen.

6e perk “Kleine Ossenmarkt” in ere hersteld
Een optie waar we ook mee aan de slag zijn gegaan is het 6e perk. In klein comité hebben we onderzoek gedaan naar een geschikte plaats nabij de Lanen. Na de nodige metingen hebben we een aanvraag ingediend bij de Gemeente Harlingen om het perk op de Kleine Ossenmarkt weer in ere te herstellen. In de jaren ’60 en ’70 werd hier ook al gekaatst getuige de foto. Afgelopen weekend hebben we voor deze historische optie groen licht gekregen. Het gebruik van perk 6 is zeer noodzakelijk geworden omdat we als organisatie definitief hebben besloten om de damesgroep op te splitsen.

Damesgroep gesplitst
Tot op heden hadden we het verzoek van een groot aantal dames om in een aparte 35+ groep te kaatsen nog niet kunnen inwilligen omdat het comité hier nog geen ruimte voor zag binnen de organisatie en het programma. Het opstarten van een nieuwe groep, moet goed getoetst worden en vergt de nodige extra inspanningen. De 35+ dames hebben ons overtuigd dat er voldoende enthousiaste dames zijn om een representatieve groep op poten te zetten, niet alleen voor komende editie, maar als stabiele groep voor de komende jaren. Voor de 35+ dames groep zal de zelfde opzet gaan gelden als de 60+ groep bij de heren. Bij minimaal 8 partuur gaat de groep door, de dames kunnen bij de aanmelding aangeven of ze eventueel bij de jongere dames mee willen doen bij te weinig deelname in de dames 35+ groep.

Lanenkaatsen ook voor de jongste jeugd vanaf 11 jaar
Ook het schoolkaatsproject op de donderdagmiddag, in samenwerking met de scholen, Sportpromotie Harlingen, kaatsvereniging Eendracht en Stichting Ouwe Seunen Partij, zal weer worden georganiseerd. Vorig jaar kwam de beslissing om een soort schoolkampioenschap op de Lanen te organiseren op een wat laat moment en moesten we nog behoorlijk improviseren, maar dit jaar zullen we extra aandacht schenken aan dit leuke initiatief. Het zou mooi zijn dat de jongste kaatsers vanaf 11 jaar, zich opgeven voor het Lanenkaatsen om in de voetsporen te treden van vaders en moeders of opa’s en oma’s. Het wordt vast een onvergetelijke gebeurtenis.

Aanmelding volgende week van start
De aanmelding voor de 68e editie van het Lanenkaatsen start in de loop van volgende week. Zoals bekend is Siebo Homminga met pensioen gegaan. Hompy is niet meer beschikbaar als aanmeldpunt, maar blijft op de achtergrond actief als adviseur. Naast de website kun je voortaan ook je aanmelding verrichten bij Kamsma Schoenen in de zaak, als alternatief voor Hompy.

De aanmeldperiode loopt tot zaterdag 10 juni 17:00, aansluitend vindt de loting plaats in de studio van Radio Stad Harlingen. De lijsten zullen worden gepubliceerd op de website www.lanenkaatsen.nl en in de etalage van Kamsma Schoenen. De groepen 1 (11-16), 2 (17-35), 3 (36-49) en de nieuwe groep 7 (dames 36 jaar en ouder) zullen de eerste omloop kaatsen op de maandag. De groepen 4 (50-59), 5 (Dames 11-35) en 6 (60+) kaatsen de eerste omloop op dinsdag.

De website is weer geheel up-to-date en ook de nieuwe tijdlijn met alle winnaarsfoto’s is een aanrader!Dit nieuws werd verzorgd door Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach
http://www.kaatsen.nl

De URL voor dit artikel is:
http://www.kaatsen.nl/article.php?sid=13038