Kaatsen.nl

Brons voor Friese kaatsers
Door admin - datum: 2017-11-20 14:17:18

De Friese kaatsers hebben tijdens de WK in Pasto Colombia beslag gelegd op de derde plaats door in de kleine finale te winnen van gastland Colombia (6-3). (Foto's: Richard Miedema).

In de halve finale werd kansloos verloren (2-6) van Valencia waar een dag eerder nog sensationeel van werd gewonnen. Nederland was geen schim van de sterke ploeg die de favoriete Spanjaarden een dag eerder versloeg. Tegen Colombia herstelde het team van coach Marten Feenstra zich heel goed.

De sensatie leek uit de andere halve finale te komen. De grote favoriet België liet zich provoceren door het enthousiaste thuis publiek en kwam 4-1 achter. Vervolgens werd het 5-4 voor onze zuiderburen en de thuis spelende kaatsers vochten zich terug tot 5-5. Het werd uiteindelijk 5-5 en 40-40. Toen kwamen de thuis favoriet met een geweldig opgeslagen bal die niet te slaan leek. Echter de Belgische invaller Guillaume
Dumoulin sloeg de bal met de 1e stuit terug terwijl heel Colombia zeker wist dat het de 2e stuit was en niet meer reageerde op de retour geslagen bal. De hoofdscheidster oordeelde: “de bal is met de eerste stuit geslagen” wat Colombia in diepe teleurstelling dompelde.

In het Llargues won de Friese ploeg simpel van Engeland (6-0).

Marrit Zeinstra, Miranda Scheffer en Harmke Siegersma plaatsten zich alle drie bij de laatste zestien van het enkel toernooi bij de dames.De heren dubbel (Kees van der Schoot en Tjisse Steenstra) wonnen bij het onderdeel Wallball de eerste poule wedstrijd van Paraguay. (Bron: R. Miedema).Dit nieuws werd verzorgd door Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach
http://www.kaatsen.nl

De URL voor dit artikel is:
http://www.kaatsen.nl/article.php?sid=13527