Kaatsen.nl

Brons bij het Llargues: Marrit Zeinstra stunt!
Door admin - datum: 2017-11-21 17:19:21

In de spectuculaire kleine finale van het onderdeel Llargues wist de Friese ploeg beslag te leggen op het brons op dit wereldkampioenschap. Het was bijzonder op en langs de kaatsbaan van Pasto met bijna 3000 toeschouwers. (Foto: R. Miedema).

Tegen gastland Colombia kwam het aan op uithoudingsvermogen en vooral op “rustig blijven”. Na 3-1 achterstand en de wissel Kees van der Schoot ten koste van aanvoerder Hans Wassenaar leek het tij te keren voor de Friese ploeg.

Op 3-3 en 40-40, althans dat dachten de Nederlanders, werd de kaats gepasseerd en dus 4-3 voor de Friese kaatsers. Echter de schrijvende puntentellers gaven aan dat het verzilveren van de kaats de stand 3-3 40-40 betekende. Na een dik half uur discussie voeren trok Nederland aan het kortste eind en werd de wedstrijd hervat.

Sjoerd de Jong sloeg vervolgens de bal buiten het speelveld en dus 4-3 achter in plaats van voor. Toch toonde de ploeg van Marten Feenstra veerkracht want uiteindelijk werd het 5-5. Met geconsentreerd spel wist Nederland vervolgens het laatste eerst te pakken en dus de bronzen medaille. De ontlading was na de laatste slag groot bij het Nederlandse team

Marrit Zeinstra zorgt voor grote stunt!

De loting leek Marrit Zeinstra niet gezind met in de kwartfinale de nummer 1 van de wereld uit Spanje. Na verlies in de eerste set vocht de debutant zich fantastisch terug in de partij. De tweede set verrassenderwijs ging dan ook naar Zeinstra. In de 3e set gooide ze alle schroom van zich af en nam 6-1 voorsprong. Maar Giminez (Valencia), vooraf de grote favoriet op de wereldtitel bij de dames single, kwam sterk terug tot zes. Toen brak het spannende moment voor Marrit Zeinstra aan en met een prachtige passeerslag aan de linkerzijde van het veld verschalkte ze de Spaanse top favoriet. Door de winst speelt Zeinstra vrijdag in de halve finale.

Miranda Scheffer en Harmke Siegersma verloren in de kwart finales van Valenciaanse en Baskische tegenstanders. De dames dubbel (Harmke Siegersma en Marrit Zeinstra) plaatsten zich voor de halve finale.

Kees van der Schoot blinkt uit!

Bij het Wallball-toernooi van de heren was Kees van der Schoot de grote uitblinker. In de wedstrijd tegen Ecuador liet hij zien tot veel in staat te zijn. Hij kreeg prima steun van Tjisse Steenstra. Ecuador werd met 2-0 verslagen en Van der Schoot en Steenstra hebben nog alle kans om de kwart finale te bereiken. (Bron: R. Miedema).Dit nieuws werd verzorgd door Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach
http://www.kaatsen.nl

De URL voor dit artikel is:
http://www.kaatsen.nl/article.php?sid=13530