Kaatsen.nl

Trio Nynke Sijbrandij wint in Kimswerd
Door admin - datum: 2018-05-12 00:55:09

Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra zijn zondag in Kimswerd winnaar geworden van de vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse. (Foto: Henk Hempenius).

Vlnr: Wiljo Sijbrandij, Marrit Zeinstra en Nynke Sijbrandij

In de finale bleef het partuur van Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol op de helft staan. Op 5-3 en 6-0 was de eerste zege van het nieuwe seizoen een feit. Trio Tineke Dijkstra kon tot drie eersten gelijke tred houden met de latere winnaar maar daarna bleek dat de benzine op was. Nynke Sijbrandij c.s. pakte na drie eersten gelijk goed door en zegevierde op 5-3 en 6-0.

Partuur Elly Hofman was het eerste slachtoffer van trio Nynke Sijbrandij. Op 5-2 en 6-2 was het gedaan met de koopman. De partij van de dag was die tussen de sterke parturen van Nynke Sijbrandij tegen dat van Ilse Tuinenga. Het was een partij die tot het laatst spannend bleef maar uiteindelijk was het dit keer trio Nynke Sijbrandij die aan het langste eind trok. Op 5-5 en 6-4 was de finale bereikt.

Trio Tineke Dijkstra zat mooi in de lijst en maakte daar optimaal gebruik van. Nelie Steenstra c.s. gaf zich niet snel gewonnen maar op 5-5 en 6-2 waren de beslissende punten voor de latere premiewinnaar. De halve finale tegen Marije van der Meer, Klasine Huistra en Anne Monfils kostte aanzienlijk minder moeite getuige de 5-1 en 6-6 einduitslag.

In de strijd om de kleine premie of niets was de verliezende halve finalist Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnja en Manon Scheepstra te sterk voor Marije van der Meer c.s.. Laatst genoemd trio verloor op 5-2 en 6-4..

Voor de winnaars waren er speciale gouden kaatsballen gemaakt door ballenmaker Willem de Haan uit Kimswerd.

Cijfers Kimswerd: 1. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol 2. Nelie Steenstra, Margriet Bakker en Harmke Siegersma 5-5 en 6-4; 3. Anna-Brecht Bruinsma, Anouk Tolsma en Kim Dijkstra 4. Marije van der Meer, Klasine Huistra en Anne Monfils 4-5 en 4-6; 5. Jildou Sweering, Martine Tiemersma en Jennie Terpstra 6. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra 2-5 en 4-6; 7. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum 8. Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra 2-5 en 2-6; Halve finale: 1. Tineke Dijkstra c.s. 4. Marije van der Meer c.s. 5-1 en 6-6; 6. Ilse Tuinenga c.s. 8. Nynke Sijbrandij c.s 5-5 en 4-6; Om de derde prijs: 4. Marije van der Meer c.s. 6. Ilse Tuinenga c.s 2-5 en 4-6; Finale: 1. Tineke Dijkstra c.s. 8. Nynke Sijbrandij c.s. 3-5 en 0-6.Dit nieuws werd verzorgd door Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach
http://www.kaatsen.nl

De URL voor dit artikel is:
http://www.kaatsen.nl/article.php?sid=13612