Welkom op de website van www.kaatsen.nlFrythermoYour DJ
Home  ·  Nieuwsarchief  

   Menu
Home
Nieuwsarchief
Web Links
Spelregels
Parturen 2018
Gastenboek

   Websponsors
Middelsee schilders
Your-DJ
Laanstra en Roersma
Opel Deinum Franeker
Copy service
Van Smeden IJzerwaren en Gereedschappen
Bouwbedrijf Bruinsma
Nijholt

   Agenda
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
>           01 02
> 03 04 05 06 07 08 09
> 10 11 12 13 14 15 16
> 17 18 19 20 21 22 23
> 24 25 26 27 28 29 30Agenda deze week:

Zaterdag, september 22
Evenement start om 11:00 Alle categorieën d.e.l. + verl. rondeZoek agenda door op...Agenda van vandaag:

Geen events vandaag

Webalizer web stats

Ilse Tuinenga stelt klassement veilig
Gepost op Vrijdag 15 september @ 04:05:31
Afdrukbare Versie 
Wedstrijduitslagen 2017


Met de zege op de Oldehovepartij is Ilse Tuinenga uit Berltsum net als in 2016 winnaar geworden van het jaarlijkse puntenklassement. (Foto: Henk Bootsma).

Vlnr: Annelien Broersma, Ilse Tuinenga en Mariska Hoogland


Tot de halve finale was het nog spannend wie met de zege aan de haal zou gaan maar nadat zowel Ilse Tuinenga als haar rivaal Manon Scheepstra zich voor de finale hadden geplaatst was het zeker dat Ilse Tuinenga het klassement op haar naam zou schrijven. Zij stond een punt voor maar doordat zij meer eerste prijzen dan Manon Scheepstra had gewonnen was zij zeker van de eerste plaats.

In de finale was zij met haar maten Mariska Hoogland en Annelien Broersma de boven liggende partij. Joukje Kuperus en Sigrid de Jong die met Manon Scheepstra een partuur vormden konden het op de beslissende momenten niet bijbenen. Ilse Tuinenga, die later ook tot koningin zou worden gekroond, had veel succes bij Sigrid de Jong die de snelle opslag maar mondjesmaat kon verwerken.

Bovendien etaleerde Manon Scheepstra bepaald niet haar beste spel in de finale. Vooral op de zes toonde trio Tuinenga zich haar van haar beste kant. Op 1-0 en 6-6 sloeg Mariska Hoogland de kaats voorbij en op 2-0 en 6-2 was het een herhaling van zetten. Trio Kuperus rechtte de rug en wist met twee keer 6-2 de marge weer terg te brengen tot een eerst.Mariska Hoogland: mooi afscheid!

Maar daarna was de snee er uit. Niet dat er met de pet naar werd gegooid maar telkens als er een mogelijkheid was op aansluiting was de formatie van Ilse Tuinenga die een tandje bij stak. Op 3-2 en 6-6 sloeg Manon Scheepstra kwaad uit en op 4-2 en 6-6 sloeg de afscheidnemende Mariska Hoogland fraai boven. Kuperus c.s kwam nog wel met 6-4 voor maar ongelukkig retourneren van Joukje maakte zes gelijk. Tot overmaat van ramp miste zij vervolgens ook nog het perk.

Trio Ilse Tuinenga bereikte de finale via een snelle zege op Sietske Okkema c.s. (5-1 en 6-0).

In de halve finale moest er stevig worden gebuffeld om het partuur van Louise Krol, Marte Altenburg en Marrit Zeinstra onder de duim te houden. Na zware strijd lukte dat pas op 5-5 en 6-0.

Joukje Kuperus c.s. dacht er bij 5 om 1 tegen Elly Hofman, Maaike Osinga en Anke Winkel al te zijn maar moesten vervolgens toch nog wachten tot 5-3 en 6-6 voordat de zege in de tas zat.

De halve finale tegen Marije van der Meer, Nynke Sijbrandij en Melissa Rianne Hiemstra duurde iets korter. Trio Kuperus nam snel afstand en de formatie van Marije van der Meer kon de opgelopen achterstand niet meer inhalen. Op 5-2 en 6-4 zat hun seizoen er op.

Voor de twee prijswinnende parturen lagen er dikke enveloppen met inhoud klaar. 1530 euro voor de winnaar en 1.020 voor de premie winnaar.

Voor de verleizende finalisten die feitlijk nergens recht op hadden kregen van de sponsor nog een bedrag van elk 170 euro. Wel geld geen punten voor het jaarklassement!

Cijfers Oldehovepartij: Eerste omloop: 1. Louise Krol, Marte Altenburg en Marrit Zeinstra – 2. Anne Monfils, Wiljo Sijbrandij en Nynke Sinnema 5-3 en 6-0; 3. Sietske Okkema, Hermine Sytema en Iris van der Veen – 4. Ilse Tuinenga, Mariska Hoogland en Annelien Broersma 1-5 en 0-6; 5. Joukje Kuperus, Sigrid de Jong en Manon Scheepstra – 6. Elly Hofman, Maaike Osinga en Anke Winkel 5-3 en 6-6; 7. Marije van der Meer, Nynke Sijbrandij en Melissa Rianne Hiemstra – 8. Nicole Hempenius, Sandra Hofstra en Harmke Siegersma 5-5 en 6-6 (Marije van der Meer c.s. wint); Halve finale: 1. Louise Krol c.s. – 4. Ilse Tuinenga c.s. 5-5 en 0-6; 5. Joukje Kuperus c.s. – 7. Marije van der Meer c.s. 5-2 en 6-4; Finale: 4. Ils Tuinenga c.s. – 5. Joukje Kuperus c.s. 5-2 en 6-6.
 

Copyright © Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach 2002-2018
Alle rechten, waaronder het auteursrecht, zijn aan Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach voorbehouden.
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Boppeslach of tenzij aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan. Het is, behoudens de terzake wettelijk verankerde rechten, niet toegestaan teksten of beeldmateriaal over te nemen
c.q. te publiceren zonder toestemming van Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach.

Nieuwsberichten, vragen en opmerkingen kunt u richten aan jbraaksma@planet.nl of telefoon 0517 - 39 68 20