Welkom op de website van www.kaatsen.nlFrythermoYour DJ
Home  ·  Nieuwsarchief  

   Menu
Home
Nieuwsarchief
Web Links
Spelregels
Parturen 2019

   Websponsors
Middelsee schilders
Your-DJ
Laanstra en Roersma
Opel Deinum Franeker
Copy service
Van Smeden IJzerwaren en Gereedschappen
Bouwbedrijf Bruinsma
Nijholt

   Agenda
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
> 02 03 04 05 06 07 08
> 09 10 11 12 13 14 15
> 16 17 18 19 20 21 22
> 23 24 25 26 27 28 29
> 30 31          Agenda deze week:

Woensdag, april 01
Evenement start om 09:30 Zaalkaatsen heren 55+Zoek agenda door op...Agenda van vandaag:

Geen events vandaag

Webalizer web stats

Onderwerpen > Jan Hospes
Speciale bijdragen Jan Hospes
 

Midsland aan Zee
Gepost op: Zondag 14 juli @ 21:57:16 (2123 x gelezen)
Lees meer... |  Afdrukbare Versie 
Jan Hospes
Het is zaterdag 5 juli en ik ben net met de Spathoek gearriveerd op het prachtige eiland Terschelling. De vakantie gaat ingeluid worden met een weekje Midsland aan Zee, waar ik érg veel zin in heb. Terwijl ik over de Hoofdweg rijd, trekt een verkeersbord mijn aandacht. Oosterend, staat er op. Het doet me terugdenken aan een bijzonder fraaie kaatsmiddag die ik vanmiddag in Jorwert heb beleefd.

 

Cornelis Terpstra en het ‘klavertje vijf’
Gepost op: Maandag 29 april @ 20:28:18 (4484 x gelezen)
Lees meer... |  Afdrukbare Versie 
Jan Hospes


Ik weet het nog als de dag van gisteren. We schrijven Morra/Lioessens 1991, einde van het kaatsseizoen, CFK-afsluitdag. Ik legde als elfjarig jongetje mijn handen tegen de zijne en zag dat hij, waar mijn handen stopten, nog twee vingerkootjes overhad. Zijn handen waren groot, immens groot. Ondanks dat hij twee jaar jonger was dan ik, was hij fysiek al m’n meerdere. Zijn zus, Hepkje, schoon als altijd, lachte - ze had ’t me toch gezegd? Dit is het eerste dat me te binnenschiet als ik denk aan die grote, mooie kaatser, de godenzoon: Cornelis Terpstra. (Foto's: Gert Gort).

 

KEATS-SOF
Gepost op: Maandag 25 juni @ 08:01:17 (3812 x gelezen)
Lees meer... |  Afdrukbare Versie 
Jan Hospes
Het is donderdagmiddag 21 juni 2012, 17.30, terwijl ik door het prachtige landschap van Drenthe fiets. John Mayer – Who did you think I was - schalt door m’n oordopjes en m’n quadriceps draaien nog soepel rond, er zit nog ritme in. Ik geniet. Plots voel ik in het achterzakje van m’n ‘Francais des jeux’-shirt m’n telefoon trillen. Een bericht. Ik laat m’n benen stilvallen en pak de telefoon. Klaas Jan. Ik open het bericht, What’s app’je: “Mijn kaatshart bloeide even op met de gedachte dat ik Terpstra weer zou zien schitteren, nu bloedt-ie dood.

 

Sake Porte, een fenomeen
Gepost op: Woensdag 02 november @ 07:43:11 (6239 x gelezen)
Lees meer... |  Afdrukbare Versie 
Jan Hospes


‘Een fenomeen, Jan,’ sprak Rienk Bijlsma op 4 augustus 2011 in café ‘De Rus’ tijdens het huldigingsfeest van PC winnend-partuur van Van der Bos. ‘Brandsma was allround gezien de beste maar voorin is Porte wat mij betreft dé man. Geen twijfel over mogelijk.’ (Foto's: Gert Gort).

Sake Porte: alleen maar oog voor de bal...

 

De Keatsbal
Gepost op: Maandag 01 augustus @ 20:22:01 (4240 x gelezen)
Lees meer... |  Afdrukbare Versie 
Jan Hospes


Terwijl ik net Ray Lamontagne - Trouble, prachtig lied - van m’n Ipod uitzet, kom ik op Stortemelk (Vlieland) voorbij het tenthuisje De Keatsbal gelopen. ‘Absurd,’ denk ik bij mezelf. ‘Hoe groot is de kans?’ Er staan op deze camping zeker 300 tenthuisjes, maar uitgerekend het tenthuisje dat achter de onze staat, het tenthuisje dat wij deze week gehuurd hebben, de week vooraf aan de PC, draagt de naam De Keatsbal. Niet te filmen, toch.

Rutmer van der Meer: laatste PC

 

Karel Nijman
Gepost op: Woensdag 16 maart @ 07:16:46 (6574 x gelezen)
Lees meer... |  Afdrukbare Versie 
Jan Hospes


'De 42 belangrijkste meters van mijn kaatscarričre!' zo zal Karel Nijman naar alle waarschijnlijkheid zijn sprint richting opslager Van der Meer' in de halve finale van de PC 2003 omschrijven. Deze sympathieke Leeuwarder voorinse had tot aan deze dag van de PC nog nooit een aansprekende overwinning op het hoogste niveau geboekt, maar dankzij het lot, een sterke wil en met name ‘zijn oorlog maken' stond hij uiteindelijk wel met z'n maten voor de koepel als winnaar van deze wedstrijd der wedstrijden'. (Foto: Gert Gort).

 

De Muhammed Ali van het kaatsen stond in het voorperk
Gepost op: Woensdag 23 februari @ 08:02:27 (5622 x gelezen)
Lees meer... |  Afdrukbare Versie 
Jan Hospes


Harry Sacksioni is wanneer het gaat om het fingerpicking-gitaarspel waarschijnlijk één van de beste gitaristen van Nederland. Je kunt er van houden of niet, geniaal blijft het. Zowel op technisch vlak van het gitaarspel als op het gebied van invalshoeken nemen voor z’n stukken is Sacksioni een inspiratiebron. Mooiste voorbeeld van het nemen van invalshoeken is het briljante nummer: ‘Ali Shuffle’.

 

Johan Abma - 'As in Hinde'
Gepost op: Zondag 19 december @ 08:27:25 (7389 x gelezen)
Lees meer... |  Afdrukbare Versie 
Jan Hospes


Het is PC-dag 1992 en ik sta achter de PC tribune op de Sjaardemastrjitte. Ik kijk omhoog naar deze zelfde tribune. Waarom? Dat zal ik u uitleggen. Ik heb een aantal dagen geleden via de radio gehoord dat het traditie is dat de vinder van de ballen die over de tribune heen worden geslagen de ballen ook mag houden. (Foto's: Gert Gort)

 

Copyright © Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach 2002-2020
Alle rechten, waaronder het auteursrecht, zijn aan Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach voorbehouden.
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Boppeslach of tenzij aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan. Het is, behoudens de terzake wettelijk verankerde rechten, niet toegestaan teksten of beeldmateriaal over te nemen
c.q. te publiceren zonder toestemming van Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach.

Nieuwsberichten, vragen en opmerkingen kunt u richten aan jbraaksma@planet.nl of telefoon 0517 - 39 68 20